Cyberrisico's en Cyberverzekering

Door verdergaande automatisering en digitalisering van onze samenleving nemen ook de risico’s rondom het gebruik van computernetwerken en ICT-systemen toe. Cyberrisico’s zijn risico’s die verbonden zijn aan het gebruik van computernetwerken en ICT-systemen.

Het wordt goed gebruik, om bij risico-inventarisaties en –analyses voor en door bedrijven het onderwerp ‘cyberrisico’s te betrekken. Cyberrisico’s kunnen ontstaan of zich openbaren door:

Menselijk handelen
Per ongeluk of opzettelijk, door de gebruiker zelf of door een derde.

Technisch falen
Van het eigen ICT-systeem, of door externe systemen.

Cybercrime en cyberrisico's

Cybercrime (computercriminaliteit) is een begrip voor criminaliteit, waarbij een computer- of ICT-systeem wordt ingezet als middel om een strafbaar feit te plegen, of waarbij een computer- of ICT-systeem het doelwit is.

Cyberrisico’s (waaronder cybercrime) kunnen leiden tot de navolgende kosten van, of vormen van schade:

  • Crisismanagement,
  • Aansprakelijkheid,
  • Bedrijfsschade en
  • Cyberdiefstal van geld.

Een Cyberverzekering biedt dekking voor schaden die worden veroorzaakt of ontstaan door een cyberaanval op computer- en ICT-systemen van de verzekerde. Hierbij kan worden gedacht aan gebeurtenissen zoals ‘hacking’, DDOS aanvallen en het geconfronteerd worden met ransom- of spyware. Het hebben van een Cyberverzekering is in bepaalde branches inmiddels net zo belangrijk als het hebben van een brand- of aansprakelijkheidsverzekering. Groen Assurantiën helpt u hier graag verder mee!

Bekijk onderstaande video voor meer uitleg:

 

 

Leave your comments

Post comment as a guest

0
terms and conditions.

Comments